Táplálkozásterápia

A valós gyógyulás
Táplálkozásterápia

Megannyian hallották már az orvosuktól, hogy nincs komoly baj, csak magas vérnyomás betegség, cukorbetegség, vagy egyéb krónikus betegség jelent meg az életükben. A kór nem gyógyítható, de folyamatos gyógyszerszedés mellett egyensúlyban tartható, vagy a romlás üteme lassítható. Nem valami bíztató kilátások. A XIX. században az emberek 90%-a akut, hirtelen fellépő betegségekben vesztette életét, és alig 10% halálozás következett be krónikus betegségek miatt. Mára ez az arány megfordult. Az emberek 90%-a krónikus betegségek miatt veszíti el az életét. Egy laikus is láthatja mekkora a probléma. Nincs olyan ember, akinek a családjában ne lenne krónikus beteg. Sőt mára számos krónikus betegséget egyesek már az életkor velejárójának könyvelnek el. Ezzel szemben az igazság egészen más.  Határozottan ki lehet jelenteni, hogy a krónikus betegségek nem csak kezelhetők, de meg is gyógyíthatók. Az emberek 90%-ának halálozásáért felelős kórokok megfelelő terápiával kivédhetők.

Mire alkalmazható a terápia

Jelentős tapasztalattal rendelkezünk kóros  Túlsúly, Magas vérnyomás betegség, Cukorbetegség, Szív és érrendszeri kórképek, Stroke utáni állapot, Ízületi fájdalmak, Autoimmun kórképek, Epilepszia és egyes Daganatos elváltozások gyógyításában. Betegeink laborleletekkel követett, folyamatosan javuló egészségi állapot mellett kirobbanó közérzetről, fájdalommentességről, az alvás minőségének javulásáról, nagyobb teherbírásról és teljesítőképességről számolnak be. 

Kérjen időpontot orvosi konzultációra!
https://www.sisvitalis.hu/jelentkezes

Új megközelítés kell

A krónikus betegségek gyógyításhoz az orvoslásban egy új dimenziót kell megnyitnunk. Szakítanunk kell a „mit kell bevenni” szemlélettel. Ezek a betegségek jórészt az életmódunkra vezethetők vissza, és amint azt az elmúlt évtizedek is bizonyították, a gyógyszercsodák megjelenése mellett is a mai napig velünk élnek. Sőt, a betegek száma nemhogy nem csökken, de jelentősen emelkedik, így el kell ismernünk, hogy a megszokott kezeléssekkel zsákutcába jutottunk.

A Sis Vitalis magánklinikán, más orvosokhoz hasonlóan, új irányokba kerestük a megoldást, és megvizsgáltuk mindazokat az anyagokat, amelyeket a táplálkozással beviszünk a szervezetünkbe. Hátat fordítottunk a „mit kell bevenni”, gyógyszerközpontú gondolkodásnak. Ráébredtünk, hogy a krónikus betegségben szenvedők egészségén csak a forradalmian új, „mit nem kell bevinnünk” megközelítéssel tudunk javítani. Ezzel a módszerrel viszont nem kevesebbet tudunk tenni, mint visszaadni a betegek egészségét. Az új szemlélet közel sem egy újabb divathóbort. Az új terápiás étkezés egyik alapeleme egy olyan fontos felfedezés, amiért a kutatónak a legrangosabb tudományos díjat, az orvosi Nobel díjat is odaítélték.

Az evolúciós korlátaink

A módszer alapja az evolúciós orvoslásból ered. A jelen embere teljesen más típusú ételeket fogyaszt, mint ősei, annak ellenére, hogy genetikai állománya szinte teljesen azonos elődei genetikai összetételével. Ha szemléletesen akarunk fogalmazni, akkor azt mondhatjuk, hogy nem olyan táplálékot fogyasztunk, aminek hasznosítására a szervezetünk alkalmas. Ételeinkkel folyamatosan mérgezzük, de legalábbis hatalmas feladat elé állítjuk az egész testünket, ami egyszer csak nem bírja tovább a megterhelést. Ekkor jelentkeznek a betegség első tünetei aszerint, hogy melyik szervünket terheltük túl leginkább. A legtöbb esetben nem is csak egy szerv érintett, hanem az egész szervezet gondban van.

Van megoldás

A terápiás táplálkozás bevezetésével alapvetően megváltoztatjuk a bevitt táplálékok összetételét. Számos más változtatás mellett, szakítunk a feldogozott és a magas szénhidrát tartalmú ételekkel.  Kizárólag olyan ételeket juttatunk a beteg szervezetébe, amelyek számára egészségesek. A gyógyulás egyrészt az egészséges ételek bevezetése, másrészt az egészségtelenek elhagyása miatt következik be. A táplálkozást személyre szabjuk, minden betegnél figyelembe vesszük a betegségét és annak súlyossági fokát is. Azokat is tudjuk segíteni, akik fokozott figyelmet szeretnének. Akár napi kapcsolatot tartunk a táplálkozásterápiában részesülő betegeinkkel. A gyógyulás nem esetleges, hanem garantált mindazoknak, akik maradéktalanul átállnak az általunk javasolt étkezésre. Senkinek nem kell látatlanban igent mondania a kezelésre. A legelső lépésként egy részletes, a tudományos kutatási eredmények forrásmunkáit is tartalmazó összefoglalót küldünk betegeinknek. Ebben bemutatjuk azokat az alapelveket, amelyeket a terápiás étkezés során követniük kell. 

Van mellékhatás is

El kell mondanunk azt is, hogy a kezelés nem mellékhatás mentes, de ebben az esetben kizárólag pozitív mellékhatásokkal kell számolni. Az egészséges ételekkel támogatott szervezet visszaveszi az irányítást, és azonnal belefog a felesleges testsúly leadásába. Az említett pozitív mellékhatás így nem más, mint a végleges testsúlycsökkenés.

 

Ne éljen betegségek között! Jelentkezzen orvosi konzultációra, kérjen személyre szabott kezelést, nyerje vissza egészségét! Ne érje be kevesebbel!


Kérjen időpontot orvosi konzultációra!
https://www.sisvitalis.hu/jelentkezes

Forrás, szerző
Szerző:
Dr. Mórik Gyula