A nap híre

Az alvás bizony fogyaszt
A nap híre

 

Nem sok olyan igazoltan hatékony súlycsökkentő elem létezik a világon, amit egy túlsúlyos ember akkora örömmel, és annyira fenntartások nélkül fogadna el, mint a mai apró „segítségünket”.

"Aludjon többet, hogy kevesebbet mutasson a mérleg!"

Ez legalább annyira valószínűtlen gondolat, mint amikor azzal ugrattuk egymást az egyetemen, hogy a párna alá rakott könyv tartalma az éjszaka alatt a fejünkbe száll (hiszik vagy sem, végső kétségbeesésünkben többen megpróbáltuk). Persze van egy hatalmas különbség. Az, hogy az alvás fogyasztó hatása igaz és bizonyított.

A Michigan Egyetem kutatói bizonyították, hogy éjszakánként plusz 1 óra alvás, egy év alatt közel 7 kg súlycsökkenést eredményez. Nem azért, mert amíg alszunk, addig sem eszünk, hanem az emberi testben az alvás során lejzajló élettani folyamatok okán.

Az alvás több szempontból is hatékony. Egy másik kísérletsorozat azt igazolta, hogy a napi 7 óránál rövidebb alvás jelentősen növeli az étvágyat, szokatlanul erős éhségérzetet okozva. Mindezek ismeretében már valósan értelmezhető az alvás, mint a súlycsökkentő programunk egyik alapeleme.

Ha valaki számon kérné Önökön a reggeli lustálkodást, nyugodtan mondják meg, hogy mindezt kizárólag a fogyás érdekében, és szigorúan orvosi utasításra teszik.

 

Forrás, szerző
Szerző:
Dr. Mórik Gyula

Források:
Sis Vitalis "Fogyjon orvosával" csoport